БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ. С ПП-ДБ, ако ни се

...
БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ. С ПП-ДБ, ако ни се
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, но за някои закони ще гласува за

БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ. С ПП-ДБ, в случай че ни се предложи да участваме в някакво държавно управление, ще си създадем вътрешнопратийно допитване. Ако получим трети мандат, ще го мислим. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след консултациите при президента Румен Радев, които предшестват връчването на първия мандат за сформиране на държавно управление. Тя подчерта, че кабинет на малцинството би бил извънредно неустойчив, непредсказуем и даже рисков. 

" След една предизвикателна и оспорвана акция, Българска социалистическа партия съумя да запази своето наличие и въздействие в българския парламент и това беше доста значимо, тъй като тъкмо през днешния ден страната ни има потребност от партия с богат опит. И най-много с подготвеност да търсят разговора и компромисите, както доказахте с присъединяване си в последното постоянно държавно управление. Неотложните задания пред Народното събрание са доста. Първата от тях построяването на консенсус и цели, към които можем да търсим съставяне на управническо болшинство и лъчение на стабилно държавно управление с ясни цели и дълготрайни цели и задания. Не по-малко значима е законодателната активност. Има редица значими закони, неприети още от предходни парламенти, които значително дефинират бъдещото развиване на България. Голямата задача пред Народното събрание е приемането на закона за държавния бюджета ", бяха първите думи на президента Румен Радев пред представителите на Българска социалистическа партия. 

Радев попита по какъв начин Българска социалистическа партия вижда сполучливата формула за сформиране на държавно управление в тази комплицирана политическа обстановка, до каква степен виждат компромиса, и дали има диалозите с другите партии за сформиране на държавно управление. " Ясно е, че би трябвало да има някакви взаимни отстъпки, другояче няма да се получи ", сподели президентът. Бюджетът е безспорен приоритет за 49-ото Народно заседание, уточни още той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР